Домашен тарама хайвер

24/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2845
"Класика за ценителите на добрия вкус - домашен тарама хайвер "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 457
  • Преглеждания за месеца678
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • хайвер от риба - 100 г пресен
  • хляб - 2 филии
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете половин глава лук на едро и поставете в блендер. Добавете рибния хайвер. Добавете четвърт чаена лъжичка сол.

Отрежете кората на филиите хляб и ги накиснете в купичка с топла вода. Отцедете хляба и го прибавете в блендера. Изстискайте сока от лимона.

Започнете да пасирате сместа, като добавяте поетапно олио на тънка струйка. Добавяйте мазнина, докато хайверът не стане гладък и пухкав.

Сервирайте тарама хайвера в купичка, гарниран с пресен копър и маслини.

Завършете с няколко капки зехтин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар