Домашен тарама хайвер

Домашен тарама хайвер

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
946
24/01/2019
"Класика за ценителите на добрия вкус - домашен тарама хайвер"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 486
  • Преглеждания за месеца890
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • хайвер от риба - 100 г пресен
  • хляб - 2 филии
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете половин глава лук на едро и поставете в блендер. Добавете рибния хайвер. Добавете четвърт чаена лъжичка сол.

Отрежете кората на филиите хляб и ги накиснете в купичка с топла вода. Отцедете хляба и го прибавете в блендера. Изстискайте сока от лимона.

Започнете да пасирате сместа, като добавяте поетапно олио на тънка струйка. Добавяйте мазнина, докато хайверът не стане гладък и пухкав.

Сервирайте тарама хайвера в купичка, гарниран с пресен копър и маслини.

Завършете с няколко капки зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар