Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Домашен тарама хайвер

Домашен тарама хайвер

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
24/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Класика за ценителите на добрия вкус - домашен тарама хайвер"

Необходими Продукти

  • хайвер от риба - 100 г пресен
  • хляб - 2 филии
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете половин глава лук на едро и поставете в блендер. Добавете рибния хайвер. Добавете четвърт чаена лъжичка сол.

Отрежете кората на филиите хляб и ги накиснете в купичка с топла вода. Отцедете хляба и го прибавете в блендера. Изстискайте сока от лимона.

Започнете да пасирате сместа, като добавяте поетапно олио на тънка струйка. Добавяйте мазнина, докато хайверът не стане гладък и пухкав.

Сервирайте тарама хайвера в купичка, гарниран с пресен копър и маслини.

Завършете с няколко капки зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: