Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Домашен хайвер от попчета

Домашен хайвер от попчета

Домашен хайвер от попчета
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотно мезе за добре изстудено питие - записахте ли си рецептата"

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 с.л. от попчета
  • чесън - 1 скилидка
  • мазнина - 1 ч.ч. олио и зехтин
  • бял пипер - щипка
  • горчица - 1 ч.л
  • лимонов сок - 1 с.л
  • вода - 2 - 3 с.л. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма чаша със студена вода поставяме хайвера. Водата я сменяме няколко пъти за да може да се обезсоли. След като е готов хайвера го прецеждаме и слагаме в купата за пасатор.

Слагаме чесъна, черния пипер, горчицата и 3-4 с.л. от мазнината. Разбиваме с пасатора, като го държим на дъното и леко полека доливаме останалата мазнина.

Получаваме много гъст хайвер, който разреждаме с лимоновия сок и с вряла вода - 2-3 с.л. Оставяме толкова гъст колкото пожелаем, но след като престои в хладилника, се сгъстява още.

Прибираме в хладилника, за да престои няколко часа и чак тогава поднасяме.

Подходящ е за мезе към добре изстудено питие.

Домашният хайвер от попчета е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: