Начин на приготвяне
Поръсваме с царевично брашно голяма тава или кръгла тава за пица с диаметър 35 см.
Смесваме маята с 60 мл вода и захарта в малка купа. Оставяме встрани, докато се разпени, около 10 минути.
Смесваме брашното и солта в голяма купа и правим кладенче в средата.
Изливаме в кладенчето яйчената смес и зехтина и добавяме толкова вода, че да се получи гладко тесто. Прехвърляме го върху леко набрашнена повърхност и го омесваме.
Покриваме го с чиста кухненска кърпа и го оставете на топло място да втаса, докато удвои обема си, около 1 час.
Загряваме фурната на 220 градуса. Разточваме тестото върху леко набрашнена повърхност на кора с дебелина 3мм. Навиваме я върху набрашнена точилка и я развийте в приготвената тава.
Смесваме рикотата и маскарпонето в средно голяма купа. Намазваме с тази смес кората за пицата, като оставяме по 1 см по края. Разбъркваме плодовете с пудра захар в голяма купа. Нанасяме ги върху пицата. Печем 15-20 минути.
Сервирайте сладката пица гореща или топла.