Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с пълнеж от боб

Гнезда от кайма с пълнеж от боб

Гнезда от кайма с пълнеж от боб
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И когато ви се дояде нещо наистина вкусничко, нека това е първата рецепта, за която ще се сетите"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За пълнежа
  • боб - 1 буркан (400 г)
  • кисели краставички - 2 бр.
  • печени чушки - 2 бр. (червени)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л. препечено
  • червен лук - 1 глава
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л. или доматен сос
  • джоджен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания лук до готовност. Добавете пипера и разбъркайте.

Прибавете изцедения от водата боб, нарязаните краставички и чушки.

Сложете доматеното пюре, джоджен, сол на вкус и поръсете с брашното.

Разбъркайте и оставете да се запържи за 2-3 минути, като периодично разбърквате. Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Омесете каймата с останалите продукти и я разделете на шест части.

Оформете шест топки и ги сложете в застлана тава. Всяка топка кайма притиснете в средата и оформете гнезда.

Напълнете гнездата от кайма с охладената плънка и изпечете в загрята фурна на 200°C около 30-35 минути.

Гнездата от кайма с пълнеж от боб са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: