Начин на приготвяне
Запържете нарязания лук до готовност. Добавете пипера и разбъркайте.
Прибавете изцедения от водата боб, нарязаните краставички и чушки.
Сложете доматеното пюре, джоджен, сол на вкус и поръсете с брашното.
Разбъркайте и оставете да се запържи за 2-3 минути, като периодично разбърквате. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
Омесете каймата с останалите продукти и я разделете на шест части.
Оформете шест топки и ги сложете в застлана тава. Всяка топка кайма притиснете в средата и оформете гнезда.
Напълнете гнездата от кайма с охладената плънка и изпечете в загрята фурна на 200°C около 30-35 минути.
Гнездата от кайма с пълнеж от боб са готови.