Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма със зеленчуци

Гнезда от кайма със зеленчуци

Гнезда от кайма със зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Чудите се какво да направите с останалата кайма в хладилника? Тези гнезда от кайма със зеленчуци са един добър вариант, с който ще зарадвате всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г свинска
  • кайма - 300 г пилешка
  • мляко - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • хляб - 2 филийки
  • сол - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • моркови - 2 бр. сварени
  • топено сирене - 1 опаковка
  • сминдух - за поръсване
  • масло - за намазване на съдовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме двата вида каймата в дълбок съд.

Почистваме си скилидките и с помощта на преса пресоваме, като добавяме към каймата.

Филийките хляб напояваме в млякото, а лука настъргваме на ренде.

Добавяме и тези две съставки и омесваме добре каймата.

Вземам форми за мъфини или формички за крем карамел и намазваме с масло.

Разделяме каймата, като във всяка формичка поставяме по топка кайма и добре оформяме по стените.

Нарязваме си кашкавала, топеното сирене, краставичките и морковите на дребни кубчета.

Разбъркваме готовата смес и започваме да пълним формичките.

Най-отгоре поръсваме със сминдуха гнездата от кайма.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

Когато поднасяме премахваме чашките и така поставяме в чини гнездата.

Те могат да се сервират заедно със салата. Например доматена салата ще им подхожда много.

Ако са ви омръзнали пълнените кюфтета, опитайте нещо различно - тези гнезда от кайма със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: