Свински ребърца на грил тиган

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3240
6
21/01/2019
"Не ви трябва скара, трябва ви един хубав грил тиган, пресни свински ребърца и много мерак "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 869
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • сос терияки - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се разделят. Прехвърлят се в купа, поръсват се със щипка сол, черния и червения пипер, поливат се със соса терияки и олиото. Разбъркват се хубаво, за да се разпредели равномерно марината.

Лукът се обелва и нарязва на шайби. С него се покриват свинските ребърца. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника за през нощта.

Грил тиганът се намазва с малко олио и първо в него се изпичат шайбите лук. Отделят се настрани за гарнитура.

В същия тиган се изпичат и ребърцата, като се обръщат периодично, докато хванат апетитен загар.

Свинските ребърца на грил тиган се поднасят горещи, гарнирани с изпечения лук.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар