Телешки Флейки

Tencho TenchevTencho Tenchev
Новак
3115
Телешки Флейки1 / 2
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко филе - 1 кг от рибица
  • зеленчуци - 1 кг зеленчуци по избор, аз използвам зелена сиврия, лук, лимони
  • оцет - 1 чаена чаша
  • розмарин - пресен
  • черен пипер
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката рибица накиснете в съд с вода с подходяща големина, като във водата сложите и чашата оцет, нека престои във водата поне една вечер.

След като извадите от водата рибицата я измийте с чиста вода и най-напред нарежете месото по дължина на рибицата на тънки ивици, с дебелина колкото човешки палец, които след това начукайте леко с чук за пържоли и прережете напречно на мускулните влакна на необходимата дължина - около 8-9 см.

Овкусете така получените флейки с помощта на подправките и ги сложете да се пекат на умерена фурна около час и половина завити с фолио.

През времето, в което месото се пече, изчистете лука, чушките и ги нарежете на дълги ивици тънки които запечете леко на скара.

Лимоните нарежете на четвъртинки и оставете настрани. Чушките и лука след запичането ги задушете леко в зехтина.

След като телешките флейки се изпекат, извадете ги, поставете ги в порционни чинии и ги гарнирайте със зеленчуците и парченца лимон.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: