Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс с царевица

Солен кекс с царевица

Сготви с менСготви с мен
Новак
5122615
Солен кекс с царевица
Снимка: Сготви с мен
1 / 2
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Това е от онези специални кексове, които може да хапвате сутрин, обед и вечер и все ще са подходящи и вкусни"

Необходими Продукти

  • царевица - 300 г
  • колбас - 200 г (по избор)
  • кисели краставички - 1 буркан
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • брашно
  • сол
  • чубрица
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги разбиваме (с миксер, пасатор или вилица), добавя се бакпулверът и млякото и се разбърква.

Нарязва се колбасът и киселите краставички на ситно, настъргва се кашкавалът, сиренето или се натрошава, или се настъргва.

Всичко се добавя към яйчената смес, обърква се всичко, добавя се сол (на вкус, слагам 1 щипка, но ако сиренето Ви е солено, препоръчвам да не слагате сол), чубрица и се добавя брашното до получаване на гъста каша ( слагам пълнозърнесто и пшенично брашно).

Намазва се тавичката с масло, поръсва се с брашно, изсипва се сместа за соления кекс и се пече на 180-200°C.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: