Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Нисковъглехидратен солен кекс

Нисковъглехидратен солен кекс

Нисковъглехидратен солен кекс
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако спазвате диета, да знаете, че това е от нещата, които може да хапвате спокойно, така че си вземете повече от соления кекс, докато все още има"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • извара - 200 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • шунка - 100 г
  • слънчогледово семе - 1 с.л. в тестото
  • ленено семе - 1 равна с.л. брашно
  • брашно от просо - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • за поръсване
  • слънчогледово семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавят се извара, сол на вкус, аз сложих 1 щипка.

Шунка се нарязва на малки кубчета и смесваме с яйцата. Добавят се риган, семена и сода за хляб. Върху содата се сипва ябълков оцет и когато шупне, се разбърква.

Накрая лъжица по лъжица брашното от смляно ленено семе и брашно от просо.

Разбърква се средно гъсто тесто и се сипва в малка форма за кекс.

Отгоре се поръсват семена. Печем нашия солен кекс в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути до суха клечка.

Изважда се на решетка да се охлади, нарязваме и сервираме този нисковъглехидратен солен кекс.

Вкусен и здравословен кекс, хапваме без да се притесняваме за килограмите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: