Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавят се извара, сол на вкус, аз сложих 1 щипка.
Шунка се нарязва на малки кубчета и смесваме с яйцата. Добавят се риган, семена и сода за хляб. Върху содата се сипва ябълков оцет и когато шупне, се разбърква.
Накрая лъжица по лъжица брашното от смляно ленено семе и брашно от просо.
Разбърква се средно гъсто тесто и се сипва в малка форма за кекс.
Отгоре се поръсват семена. Печем нашия солен кекс в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути до суха клечка.
Изважда се на решетка да се охлади, нарязваме и сервираме този нисковъглехидратен солен кекс.
Вкусен и здравословен кекс, хапваме без да се притесняваме за килограмите!