Солен кекс Зона

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Солен кекс Зона
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Идея за вкусен солен кекс за всички онези, които спазват Зонов режим на хранене"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • шунка - 84 г
  • кисела краставичка - 1 бр.
  • лютеница - 1 с.л.
  • овесени трици - 77 г
  • извара - 112 г
  • овче сирене - 30 г
  • кисело мляко - 2 с.л. пълномаслено (домашно)
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - щипка
  • кокосово масло - 1/2 ч.л за подмазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката и киселата краставичка нарязваме на малки кубчета и слагаме в подходяща купа, в която ще приготвим сместа за соления кекс.

Добавяме яйцето, лютеницата, изварата, киселото мляко с угасената сода за хляб, натрошеното сирене, хималайската сол, босилека и овесените трици.

Разбъркваме всичко и оставяме за десетина минути триците да набъбнат.

Подмазваме кексова формичка с кокосово масло. Аз ползвам силиконова.

Изсипваме кексовата смес и изравняваме отгоре.

Поставяме соления кекс Зоната да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Соленият кекс е закуска, подходяща за тези, които се придържат към Зонов режим на хранене и е вкусен както топъл, така и охладен.

Съставките са за 6 БПВМ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: