Свинско на тиган или сач

24/01/2019
"И запомнете - колкото по-голям е тиганът, толкова повече вкусно свинско ще има за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 613
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г от бут (може да се ползва и пресен бекон)
  • лук - 3 - 4 глави (нарязан на полумесеци)
  • зехтин - 100 мл или олио
  • бяло вино - 2 к. ч.
  • унисос - 4 - 5 с.л.
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. подправка
  • черен пипер - по желание
  • сол - по желание (аз не слагам, защото Унисосът е солен)
  • моркови - 1 бр. (нарязан на не много тънки ивици)
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).

Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.

Слагат се Унисосът, едната чаша бяло вино, сухата подправка и черния пипер. След като изври виното се добавя лукът и втората чаша бяло вино. Морковът се добавя около 5 минути преди да се махне ястието от котлона.

Готви се докато остане само на мазнина и месото и лукът получат приятен загар.

Поръсва се с червения пипер и се разбърква. Най-отгоре се поръсва с пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Невероятно вкусно изглежда
1
0
Цвети Хаджипеткова
И наистина е вкусно :)
0
0