Диетична баклава

КристинаКристина
Новак
6
29
19
10
28/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Баклава

Начин на приготвяне

Смесват се смлените орехи, захарта, галетата, канелата и предварително накиснатите стафиди. Вземат се корите, намазва се с олио 1 кора, прегъва се на две и пак се маже с олио.

Следва да се сложи 1 с.л. от плънката в средата, прегъва се от двете страни кората, отново се намазва с олио и се завива като сарма.

Това се прави и с всички останали кори.

Избира се подходяща тава и след като сме ги подредили, всеки ред се реже на две. Слага се да се пече до готовност.

За сиропа: смесва се 1 л вода на котлон с 1 кг захар и се вари за 10 мин. Маха се от котлона, добавя се 1 ванилия и сокът от лимона. Разбъркайте.

Корите трябва да са изстинали преди да се залеят със сиропа, а сиропът трябва да е горещ.

Оставете баклавата за поне 24 часа да престои.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар