Диетична баклава

28/01/2019
Кристина
отКристинаНовак6
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се смлените орехи, захарта, галетата, канелата и предварително накиснатите стафиди. Вземат се корите, намазва се с олио 1 кора, прегъва се на две и пак се маже с олио.

Следва да се сложи 1 с.л. от плънката в средата, прегъва се от двете страни кората, отново се намазва с олио и се завива като сарма.

Това се прави и с всички останали кори.

Избира се подходяща тава и след като сме ги подредили, всеки ред се реже на две. Слага се да се пече до готовност.

За сиропа: смесва се 1 л вода на котлон с 1 кг захар и се вари за 10 мин. Маха се от котлона, добавя се 1 ванилия и сокът от лимона. Разбъркайте.

Корите трябва да са изстинали преди да се залеят със сиропа, а сиропът трябва да е горещ.

Оставете баклавата за поне 24 часа да престои.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар