Леща чорба по селски

Леща чорба по селски
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Хубава леща се прави точно така - с кеф да си я хапваш!"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1/2 буркан
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица
  • червен пипер - 1с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и се накисва за малко във вода.

Чушките и лукът се нарязват на дребно. Морковите се настъргват.

Зеленчуците, заедно с лещата, се слагат в тенджера с вода да заврят. След това супичката се подправя със сол и чубрица.

Добавят се и нарязаните на ситно скилидки чесън. Оставя се да къкри около 30 мин. След това се добавят доматите с щипка захар.

Отделно се загряват 5-6 с.л. олио и 1 с.л. червен пипер и се изсипват към супичката. Ври още 10-15мин. и супата от леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: