Супа от змиорка

РадинаРадина
Новак
273310
Супа от змиорка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ако още не сте приготвяли вкъщи тази рибена супа, то тогава какво чакате?"

Необходими Продукти

  • змиорка - 1.5 кг Морска или речна
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. червени и 2 зелени
  • домати - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • картофи - 5 бр.
  • кимион
  • риган
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Змиорката се почиства и се маха кожата ѝ. Филето се нарязва на удобни парчета.

В тенджера слагате всичко, което не е рибно филе. Заливате с виното и 1.5 л вода. Добавяте половината от нарязаните лук, чесън и моркови. Слагате риган, кимион, дафинов лист, червен и черен пипер, сол. Варите 30 минути. Прецеждате, запазвайки водата.

През това време в горещо олио в тенджера слагате останалите лук, чесън, моркови. Разбърквате за няколко минути и добавяте гъбите, чушките, картофите. Наливате прецеденият бульон, в който изстисквате лимона.

След 10 минути добавяте филета от змиорка и варите рибената супа още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: