Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Змиорка с доматено пюре и чесън

Змиорка с доматено пюре и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Змиорка с доматено пюре и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вие имате змиорка, а ние имаме точната рецепта за нея - вярваме, че ще си паснем"

Необходими Продукти

  • змиорка - 1 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета и я овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте в брашното и изпържете в зехтина.

В останалата от пърженето мазнина запържете брашното. Добавете ситно нарязаните домати, чесъна, дафиновия лист.

Залейте с виното и малко вода. Сложете на огъня, докато сместа заври. Посолете на вкус и изсипете сместа в тава.

Отгоре наредете пържената риба отгоре и печете около 20-30 минути. Сервирайте рибата, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: