Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Покрийте с кърпа и оставете за 7-8 минути да шупне.
Отделно разбийте яйцата със киселото мляко и сипете в купата към шупналата мая.
Към течната смес пресейте брашното със солта и разбъркайте хубаво до еднородна пухкава смес, без бучки.
Покрийте купата отново с кърпа и оставете да бухне за 30-40 минути.
Загрейте малък тиган с незалепващо дъно и намазнен с олио (умерен огън) Сипвайте по черпаче от сместта и печете до приятен загар от двете страни всяка блина.
По желание може да намазвате с разтопено масло, след като извадите от тигана готовите блини. И без да го правите те ще остават меки и пухкави, а и олиото ги прави така или иначе мазнички, но все пак е въпрос на вкус.
Поднесете като закуска или десерт със сладко по избор, мед или сирене.
Пухкавите блини са готови.
Добър апетит!
Коментари
Существительное, неодушевлённое, мужской род !!!!!!!