Печени свински рибици

28/01/2019
Дарина Иванова
отДарина ИвановаЧирак20510461
"Открихме как се приготвят сочни свински рибици - сега нямаме търпение и вие да опитате тази страхотна рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като почистите всяка рибица от жилите, ако има такива. След това направете марината за свинско месо. В купичка смесете мед и соев сос разбъркайте, докато медът се разтвори напълно.

След това добавете и останалите подправки и отново разбъркайте. Получава се леко гъста кашички с приятен аромат. Поставете рибичките в тавата, в която ще ги печете.

Намажете ги обилно с цялата смес. Затулете с фолио или капак и оставете да престоят така през нощта. На другия ден преди печене ги оваляйте отново, понеже част от сместа ще се е оттекла.

Долейте малко вода и печете на 220 градуса за поне 2 часа и половина с капак/фолио и за още 15-20 минути без, за да се получи приятен загар.

Готовото печено свинско поднасяме с пържени картофи или салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар