Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печени рибици с картофено пюре

Печени рибици с картофено пюре

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Печени рибици с картофено пюре
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 малки свински рибици
  • червено вино - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки - 1 - 2
  • за пюрето
  • картофи - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г краве
  • оцет
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибиците се овкусяват с пипера и солта. Слагат се в тава и се заливат с виното. Пекат се до полуготовност. През това време картофите се обелват, нарязват се на купчета и се сваряват.

Когато са готови, се пасират. Яйцата се изваждат от хладилника 20 мин. преди да се използват, за да не се пресекат.

Докато картофите са още топли, се слагат яйцето и маслото и се пасират отново. Накрая се слага малко оцет и нарязани на много дребно скилидки чесън.

Когато месото е готово, се изважда от фурната и се допича на скара. Нарязва се на филийки и се подрежда в чиния заедно с няколко лъжици от пюрето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: