Начин на приготвяне
Започнете, като почистите всяка рибица от жилите, ако има такива. След това направете марината за свинско месо. В купичка смесете мед и соев сос разбъркайте, докато медът се разтвори напълно.
След това добавете и останалите подправки и отново разбъркайте. Получава се леко гъста кашички с приятен аромат. Поставете рибичките в тавата, в която ще ги печете.
Намажете ги обилно с цялата смес. Затулете с фолио или капак и оставете да престоят така през нощта. На другия ден преди печене ги оваляйте отново, понеже част от сместа ще се е оттекла.
Долейте малко вода и печете на 220 градуса за поне 2 часа и половина с капак/фолио и за още 15-20 минути без, за да се получи приятен загар.
Готовото печено свинско поднасяме с пържени картофи или салата.