Печени свински рибици

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Печени свински рибици1 / 2
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"Открихме как се приготвят сочни свински рибици - сега нямаме търпение и вие да опитате тази страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 бр. рибици
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като почистите всяка рибица от жилите, ако има такива. След това направете марината за свинско месо. В купичка смесете мед и соев сос разбъркайте, докато медът се разтвори напълно.

След това добавете и останалите подправки и отново разбъркайте. Получава се леко гъста кашички с приятен аромат. Поставете рибичките в тавата, в която ще ги печете.

Намажете ги обилно с цялата смес. Затулете с фолио или капак и оставете да престоят така през нощта. На другия ден преди печене ги оваляйте отново, понеже част от сместа ще се е оттекла.

Долейте малко вода и печете на 220 градуса за поне 2 часа и половина с капак/фолио и за още 15-20 минути без, за да се получи приятен загар.

Готовото печено свинско поднасяме с пържени картофи или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: