Костур, пълнен с домати, маслини и лимони

РадинаРадинаНовак1
28/01/2019
"Лесно за приготвяне, вкусно и здравословно - няма как да откажете на такова предложение за хапване "
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете костура и направете хоризонтален процеп по дължината на рибата.

Задушавате гъбите, морковите и чушките с 1/2 ч.ч. бяло вино, докато омекнат.

Намазвате вътрешността на всяка риба първо с малко зехтин, след това със солта и черния пипер.

В купичка смесвате лук, нарязан на ситно, задушените зеленчуци и маслините, разрязани на половина. С тази смес напълнете рибата и поставяте по половин лимон на шайби във всяка риба и по 2 листенца дафинов лист.

В купичка смесвате майонезата със счукания чесън и намазвате рибите обилно отгоре.

Поставяте рибите в тавичка и изсипвате бялото вино и сокът от един лимон в тавичката.

Завивате с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Печената риба поднесете със салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар