Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско филе с манатарки

Свинско филе с манатарки

РадинаРадина
Новак
27331073
Свинско филе с манатарки1 / 2
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • манатарки - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 400 г
  • горчица - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинското филе на дебели филийки и ги запържвате леко, докато станат златисти. Поставяте филийките в голям гювеч.

В тигана, в който сте пържили месото, добавяте нарязани на кубчета лук, гъби и шунка и счукания чесън. Задушавате за няколко минути и добавяте към месото.

Разтваряте бульона в 1 ч.ч. топла вода, изсипвате го в отделна купа заедно със заквасената сметана, солта, черния пипер, горчицата и доматеното пюре и разбърквате до получаването на еднородна смес.

Изсипвате в гювеча и размесвате соса със зеленчуците.

Ястието се слага във фурната и се готви под капак за 30-40 минути на бавен огън. Сервирате със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: