Печено пиле със сайдер и лайм

26/01/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9235043352
"Окъпано в сайдер и с лек аромат на сайдер - това сочно печено пиле е като сбъдната мечта за всеки уважаващ себе си лакомник "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (1.450 кг. )
  • сайдер - 400 мл (или домашно ябълково вино)
  • лайм - 1 - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • розмарин - 1 с.л. или на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и измийте пилето. Натъркайте отвътре и отвън с олиото, розмарин, черен и червен пипер и сол.

2. Нарежете единият цитрус на кръгчета и ги мушнете между кожата, крилцата и вътре в коремчето.

2. Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино.

3. Завийте пилето със алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 170 градуса фурна за 1 час, след това увеличете до 180-190 градуса, махнете фолиото, намажете с масълце и печете още около 30 минути или до апетитен загар и хрупкава коричка.

4. Поднесете печеното пиле с вкусния сос от печенето, с който може да заливате всяка порция.

По желание може да залеете и с малко прясно изцеден сок от лайм или свежи резенчета от цитруса.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар