Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Английски ябълков сайдер

Английски ябълков сайдер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Английски ябълков сайдер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 кг
  • стафиди - 1/2 шепа
  • карамфилче - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се оставят за няколко дни на тъмно и сухо място, за да станат меки, без обаче да започнат да гният. След това плодовете се нарязват на ситно, без да им се бели кората и да се отстранява сърцевината.

Нарязаните плодове се намачкват на пюре и се слагат в метално сито. Притискат се, за да се изцеди сокът. Този сок се оставя на студено за 3 дни, за да се утаи на дъното на съда гъстата утайка.

Много внимателно се излива сокът, така че да не се смеси с утайката. Разпределя се в бутилки, като във всяка се слагат по 3 стафиди и по 1 карамфилче.

Бутилките се затварят добре и се оставят на хладно. След три-четири дни сайдерът е готов за употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: