Начин на приготвяне
Разтопете маслото, сложете го в купа, добавете зехтина, подправките и сока на един лайм. Разбъркайте до еднородна смес.
Поставете пилето в тава, намажете го с половината от получената смес и хубаво с ръце втрийте сместа от всичките му страни.
Почистете скилидка чесън и я счукайте, добавете я към останалата половина от маринатата. Разбъркайте и я изсипете в кухината на пилето. Набодете втория лайм с нож на няколко места и запушете отвора на пилето с него.
Сипете виното и 50 мл вода в тавата, като внимавайте да не отмиете подправките от него, сипвайте около пилето, не върху него.
Покрийте с алуминиево фолио и сложете тавата във фурната.
Загрейте на 180 градуса и печете пилето покрито за час. Махнете фолиото и допечете за още 10 мин до получаване на златиста кожичка.