Пиле с лайм по хавайски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пиле с лайм по хавайски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 8 бр. долни бутчета или крилца
  • лайм - сока от 4 бр. + 1 допълнителен лайм
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 5 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • черен пипер
  • машерка - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете нарязания на ситно чесън, листата от машерката, меда, соевия сос, сокът от лайм и захарта. Добавете пилешкото месо. Разбърквайте добре и покрийте купата.

Пилешкото месо се маринова за 2-3 часа. Загрейте фурната на 180 градуса. Наредете месото в тавичка и запечете за около 40 минути.

Поднесете със зелена салата, ориз или зеленчуци по избор. Към порцията прибавете и резени лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: