Бекон с картофи и яйца на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
27/01/2019
"Аламинут за изгладнели душици - бекон с картофи и яйца на тиган "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бекон - 250 г свински, суров за готвене
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки парчета, а лука наситно. Почистете и нарежете картофите на малки кубчета, а чушките на ситни парченца. Сварете картофените кубчета за около 30 мин. в подсолена вода до полуготовност.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 10 мин. Извадете и оставете да се отцеди.

Добавете в мазнината лука и чушките и пържете за около 10 мин. Прибавете картофите, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 15 мин., като разбърквате периодично.

Върнете бекона в тигана, разбъркайте хубаво и направете 5 отвора в ястието. Счупете яйцата в приготвените отвори. Намалете силата на котлона, покрийте с капак и гответе още 8-10 мин. Сервирайте приготвените яйца на очи с останалата част от ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар