Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Праз с яйца на тиган

Праз с яйца на тиган

Праз с яйца на тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1-2

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 супени лъжици
  • нишесте - натурално 1 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 1 щипка
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - колкото е необходимо за изпържване
  • кашкавал - настърган 1 - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме нарязания праз с черен пипер и чубрица да омекне.

Отделно развиваме 2 яйца с 2 супени лъжици прясно мляко, 1/2 кубче натрошен зеленчуков бульон, щипка бакпулвер и 1 чаена лъжичка натурално нишесте.

Към разбитите яйца прибавяме задушения праз и разбъркваме. В тиган - не залепващ, намазан с олио, сипваме яйчната смес и изпържваме омлета от двете страни.

Поднасяме поръсен с настърган кашкавал и гарнитура по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: