Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на мънички кубчета, поръсва се със сол и се оставя в гевгир да се оцежда за около 30 мин. През това време си почистваме и нарязваме и останалите зеленчуци.
След като патладжанът е отцеден, го изплакваме леко със студена вода и леко изцеждаме с ръце. В тиган слагаме около 5-6 с.л. олио и го загряваме.
После в него слагаме да се задушат гъбите, патладжанът и морковите, често разбъркваме зеленчуците и когато те се позадушат от всички страни, прибавяме останалите зеленчуци.
Отново бъркаме често и когато всички зеленчуци са почти готови, добавяме доматения сок, маслото и подправки на вкус.
Щом заври сосът, си правим кладенчета в зеленчуците и внимателно чукваме по едно яйце, слагаме капак и намаляваме мощността на котлона. След около 2-3 минути ястието ще е готово.
Поднесето го поръсено с пресен магданоз, а върху яйцата поръсете с мъничко черен пипер.
В зависимост от това дали обичате яйцата рохки, или твърди, преценете колко точно да ги готвите.