Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Зеленчуци с яйца на тиган

Зеленчуци с яйца на тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Зеленчуци с яйца на тиган
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"По-вкусно, по-красиво и по-ароматно от мишмаш - това са само нашите зеленчуци с яйца на тиган"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр. средно големи
  • чушки - 2 бр. червени (капия или др.)
  • гъби - 100 г печурки
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 1/2 ч.ч. ( замразена)
  • праз - 1/3 праз
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • яйца - 3 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • олио
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на мънички кубчета, поръсва се със сол и се оставя в гевгир да се оцежда за около 30 мин. През това време си почистваме и нарязваме и останалите зеленчуци.

След като патладжанът е отцеден, го изплакваме леко със студена вода и леко изцеждаме с ръце. В тиган слагаме около 5-6 с.л. олио и го загряваме.

После в него слагаме да се задушат гъбите, патладжанът и морковите, често разбъркваме зеленчуците и когато те се позадушат от всички страни, прибавяме останалите зеленчуци.

Отново бъркаме често и когато всички зеленчуци са почти готови, добавяме доматения сок, маслото и подправки на вкус.

Щом заври сосът, си правим кладенчета в зеленчуците и внимателно чукваме по едно яйце, слагаме капак и намаляваме мощността на котлона. След около 2-3 минути ястието ще е готово.

Поднесето го поръсено с пресен магданоз, а върху яйцата поръсете с мъничко черен пипер.

В зависимост от това дали обичате яйцата рохки, или твърди, преценете колко точно да ги готвите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: