Начин на приготвяне
Счукваме си яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене. Разгъваме си корите и всяка една кора разделяме на половина.
Вземаме 1/2 кора, намазваме с масло, от горната страна поставяме от яйчената смес и загъваме двата края към средата.
Започваме да навиваме до края на самата кора. Така правим и с останалите кори за баница.
Поставяме си тигана на котлона заедно с олиото. След като се загрее, поставяме готовите банички и пържим от двете страни.
Когато ги извадим, ги поставяме на кухненска хартия, да може да попие мазнината.
Вкусни банички на тиган - опитайте!
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и тези пухкави банички с крем, домашни банички със сирене или сладки банички с ябълки.
Коментари