Начин на приготвяне
Яйцата сварете в подсолена вода за 15 минути, след което ги изстудете и обелете.
Сложете ги в буркана, в който ще се мариноват. Яйцата е добре да са пресни, ако ще се съхраняват за по-продължителен период от време.
Поставете водата и оцета в малка тенджера и добавете захар, сол и горчица. Кипнете ги и след това отстранете от огъня.
Добавете подправките и нарязаните лук и чесън директно в буркана.
Изсипете горещата саламура върху яйцата и подправките, напълнете буркана почти до ръба.
Затворете буркана добре с капак и го оставете да се охлади леко, преди да го сложите в хладилника.
Оставете яйцата да се мариноват поне 24 часа преди ядене, за предпочитане е около 1-2 седмици за по-добър вкус.
Консервираните яйца могат да издържат 3-4 месеца в хладилник.