Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни ароматни банички с картофи, праз и моркови

Постни ароматни банички с картофи, праз и моркови

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Постни ароматни банички с картофи, праз и моркови
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Разкошни банички, подходящи за вегани и хора, които постят - с ароматна плънка от картофи, праз и моркови"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 бр. /одрински - големи/
  • картофи - 450 - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подгответе картофите. Обелете, измийте и разрежете на четвъртини. В подходяща тенджера налейте вода, колкото да се покрият картофите. Добавете няколко зехтин и щипка сол.

След това подгответе праза и моркова ги нарежете на ситно. Задушете ги в зехтин до побеляването на праза и омекването на моркова.

След като картофите са готови ги нарежете на ситни кубчета и ги прибавете към праза и моркова. Овкусете със сол, черен пипер, копър и чубрица. Разбъркайте добре.

Големите кръгли кори разделете на половина. Всяка кора поръсете/намажете с малко зехти и добавете част от плънката.

Завийте на руло и след това оформете охлювче, което също намажете с малко зехтин. Внимавайте да не станат прекалено мазни.

Поставяте в намазнена тава така оформените банички и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 мин.

Извадете, поръсете с вода и задушете, до пълното им омекване. Поднесете постните банички докато са още топли.

Да ви е сладко!

Постните ароматни банички с картофи, праз и моркови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: