Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с моркови и сирене

Банички с моркови и сирене

Банички с моркови и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
17/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Ако имате някой и друг морков под ръка, оползотворете ги, приготвяйки чудесните банички с моркови и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за корите
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и лесна рецепта за банички със зеленчуци.

Обичам тиквички, затова реших да добавя една в баничките, заедно с морков и сирене. Получи се плънката вкусна, мека, с леко сладникав вкус от тиквичките и моркова.

Тиквичка се рендосва на едро, поръсваме с малко сол и после се отцежда добре. Обелен морков също се рендосва, сиренето също на ренде.

В купа разбиваме яйцата с вилица, отделя се 2 с.л. от сместа за намазване отгоре. Добавя се кисело мляко, сода за хляб, отцедени тиквички, настърган морков и сирене.

Разбърква се, опитаме, добавя се малко сол според вашия вкус. Взема се една кора, поръсва се с олио, отгоре 2 кора, върху която се разпределят 3-4 с.л. от плънката.

Навиват се на руло по дългата страна на кората, срязваме на три парчета и нареждаме всички малки банички върху хартия за печене. Така се оформят и останалите кори.

Общо излизат 9 солени банички. В отделената част от яйцата се сипва малко олио и намазваме с четка всяка баничка. Поръсваме сусам, обичам го и където мога, го ползвам.

Печем баничките със сусам в загрята фурна на 200 градуса до златисто, около 25-30 минути, и готово. Изваждаме и сервираме леко охладени с кисело мляко!

Чудесна за закуска Банички с моркови и сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: