Начин на приготвяне
Бърза и лесна рецепта за банички със зеленчуци.
Обичам тиквички, затова реших да добавя една в баничките, заедно с морков и сирене. Получи се плънката вкусна, мека, с леко сладникав вкус от тиквичките и моркова.
Тиквичка се рендосва на едро, поръсваме с малко сол и после се отцежда добре. Обелен морков също се рендосва, сиренето също на ренде.
В купа разбиваме яйцата с вилица, отделя се 2 с.л. от сместа за намазване отгоре. Добавя се кисело мляко, сода за хляб, отцедени тиквички, настърган морков и сирене.
Разбърква се, опитаме, добавя се малко сол според вашия вкус. Взема се една кора, поръсва се с олио, отгоре 2 кора, върху която се разпределят 3-4 с.л. от плънката.
Навиват се на руло по дългата страна на кората, срязваме на три парчета и нареждаме всички малки банички върху хартия за печене. Така се оформят и останалите кори.
Общо излизат 9 солени банички. В отделената част от яйцата се сипва малко олио и намазваме с четка всяка баничка. Поръсваме сусам, обичам го и където мога, го ползвам.
Печем баничките със сусам в загрята фурна на 200 градуса до златисто, около 25-30 минути, и готово. Изваждаме и сервираме леко охладени с кисело мляко!
Чудесна за закуска Банички с моркови и сирене!