Начин на приготвяне
Срязваме пилешките бутчета на две части. Слагат се в тенджера с подсолена вода и варим за 20 минути. Изваждат се в купа.
В половината олио се разбърква сол, черен и щипка червен пипер, къри, пресовани скилидки чесън и подправките без магданоз. С четка се намазват порциите.
Почистват се зеленчуците, картофи и моркови се нарязват на пръчици, празът - на полумесеци, и всичко се смесва. Овкусяват се с олио, сол, щипка червен пипер, риган, мащерка и с ръце хубаво се разбъркват.
Сипват се на дъното на голяма тава, отгоре се разпределят пилешкото месо.
Залива се с две чаени чаши от пилешкия бульон и мятаме във фурната. Печем в загрята фурна 200 градуса около 50 -60 минути, да остане на мазнина и да се зачерви апетитно.
Сервираме пилето с картофи поръсено с нарязан пресен магданоз.
Поднесете с чаша вино!