Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи, моркови и праз

Пилешки бутчета с картофи, моркови и праз

Пилешки бутчета с картофи, моркови и праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Вкусотия, която се приготвя за нула време, при това с минимум усилия"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • праз лук - 1 стрък
  • картофи - 6 - 7 бр
  • моркови - 7 - 8 бр. дребни
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • сол
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 1 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме пилешките бутчета на две части. Слагат се в тенджера с подсолена вода и варим за 20 минути. Изваждат се в купа.

В половината олио се разбърква сол, черен и щипка червен пипер, къри, пресовани скилидки чесън и подправките без магданоз. С четка се намазват порциите.

Почистват се зеленчуците, картофи и моркови се нарязват на пръчици, празът - на полумесеци, и всичко се смесва. Овкусяват се с олио, сол, щипка червен пипер, риган, мащерка и с ръце хубаво се разбъркват.

Сипват се на дъното на голяма тава, отгоре се разпределят пилешкото месо.

Залива се с две чаени чаши от пилешкия бульон и мятаме във фурната. Печем в загрята фурна 200 градуса около 50 -60 минути, да остане на мазнина и да се зачерви апетитно.

Сервираме пилето с картофи поръсено с нарязан пресен магданоз.

Поднесете с чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: