Салата Капрезе с песто Дженовезе

29/01/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727204
"Защо всички я обичат ли - защото това е най-вкусната и лесна за приготвяне салата със свеж вкус "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата Капрезе идва от остров Капри, Италия. Заради съчетанието на цветовете червено, бяло и зелено (цветовете на националния флаг на Италия), Капрезе салатата става едно от националните блюда на Италия.

За пестото:

Босилекът, кедровите ядки и чесънът се поставят в подходящ съд, налива се зехтина и се пасира. Прибавят се сокът от лимона, настърганият пармезан и се овкусява със сол на вкус. Разбърква се.

Доматите и моцарелата се нарязват на кръгчета. Нареждат се в порционни чинии, като се редуват с леко застъпване. Върху тях се разпределя от пестото.

Италианската салата се поръсва се допълнително с балсамов оцет, зехтин и сух риган на вкус.

Бон Апети! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар