Леща чорба с чесън и зехтин

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713872
29/01/2019
"Една чорба, която не само ще ви насити, но и ще ви сгрее душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо731
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се поставя да ври с 2 скилидки чесън и чубрицата. Слагат се леко запечените чушлета.

В 3 с.л. масло се задушават ситно нарязаните чушка, лук, целина и морков. Добавя се червеният пипер и всичко отива при лещата.

В 1 с.л. масло се запържва ситно нарязаният домат и той отива при лещата.

След като уври, се сваля от огъня.

4 скилидки чесън се счукват на каша и разбъркват с оцет и зехтин.

Добавят се към поизстиналата леща чорба. Посолява се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар