Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща чорба с чесън и зехтин

Леща чорба с чесън и зехтин

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Леща чорба с чесън и зехтин
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Една чорба, която не само ще ви насити, но и ще ви сгрее душата"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л. слънчогледово масло
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 1 узрял
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1
  • целина - стрък едра
  • сухи чушки - 4 - 5 чушлета
  • чубрица - 1 с.л. градинска
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се поставя да ври с 2 скилидки чесън и чубрицата. Слагат се леко запечените чушлета.

В 3 с.л. масло се задушават ситно нарязаните чушка, лук, целина и морков. Добавя се червеният пипер и всичко отива при лещата.

В 1 с.л. масло се запържва ситно нарязаният домат и той отива при лещата.

След като уври, се сваля от огъня.

4 скилидки чесън се счукват на каша и разбъркват с оцет и зехтин.

Добавят се към поизстиналата леща чорба. Посолява се.

Леща чорбата с чесън и зехтин е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Рецептата сготвих с червена леща и също стана много вкусно ястие!
16.12.2022 19:53