Начин на приготвяне
За тази свинска пастърма нарязваме си свинския врат на флейки.
Вземаме си тавичка, която трябва да е по-дълбока.
В тавата редуваме пласт морска сол, месо, отново покриваме с морска сол и така, докато свърши месото.
Обезателно завършваме с пласт сол.
Поставяме готовото подготвено осолено месо в хладилника под наклон.
Това го правим, за да се отцежда от водата, която ще си пусне, и оставяме така за 48 часа.
Когато отминат часовете, измиваме месото и оставяме да се отцежда.
Наливаме си вода в същия съд и поставяме месото вътре.
Така оставяме да престои още 24 часа, като периодично си сменяме водата.
Изваждаме от водата, поставяме го на кухненска хартия и добре попиваме от всички страни.
В съд си смесваме подправките и овалваме от всички страни селската пастърма.
Връзваме с дебел конец и закачваме на сухо и проветриво място домашната пастърма от свински врат.