Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Домашна пастърма от свински врат

Домашна пастърма от свински врат

Домашна пастърма от свински врат
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
34 мин.
Порции
1
"По-хубаво мезенце от домашната свинска пастърма няма"

Необходими Продукти

  • свинско врат - 2 кг
  • сол - 1 кг морска
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази свинска пастърма нарязваме си свинския врат на флейки.

Вземаме си тавичка, която трябва да е по-дълбока.

В тавата редуваме пласт морска сол, месо, отново покриваме с морска сол и така, докато свърши месото.

Обезателно завършваме с пласт сол.

Поставяме готовото подготвено осолено месо в хладилника под наклон.

Това го правим, за да се отцежда от водата, която ще си пусне, и оставяме така за 48 часа.

Когато отминат часовете, измиваме месото и оставяме да се отцежда.

Наливаме си вода в същия съд и поставяме месото вътре.

Така оставяме да престои още 24 часа, като периодично си сменяме водата.

Изваждаме от водата, поставяме го на кухненска хартия и добре попиваме от всички страни.

В съд си смесваме подправките и овалваме от всички страни селската пастърма.

Връзваме с дебел конец и закачваме на сухо и проветриво място домашната пастърма от свински врат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: