Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Домашна пастърма от свински бут

Домашна пастърма от свински бут

Домашна пастърма от свински бут
Снимка: Малина Спасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
"Какво друго ви остава освен да си нарежете домашната пастърма и да си сипете чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • морска сол - 1 кг
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Реже се на флейки и се слага в тава. Трябва да са прави и изпънати.

Реди се ред сол, ред месо, като се завършва със сол. Слага се в хладилник малко под наклон за да може водата от месото да се отцежда.

Престоява в солта 48 ч. След което свинското се изважда и се измива на течаща вода много добре от солта.

Слага се в същата тава и се налива прясна вода. Така седи 24 часа, водата се сменя периодично, да се обезсоли месото.

Валя се в подправки по избор. Окачва се на канап и се суши на сухо и проветриво място около 3-5дни.

Проверява се - домашната пастърма от свински бут трябва да е розова и не твърде изсъхнала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: