Начин на приготвяне
Всички съставки за кюфтетата се смесват с голяма купа (аз лично настъргвам лука). Оставяте сместа да престои поне няколко часа в хладилник.
Аз приготвям вечерта и пека кюфтетата на следващия ден. Яйцата разполовявам на две, а останалите продукти за плънката режа на малки кубчета.
Правя големи кюфтета, които пълня с половин яйце и 1-2 лъжици моркови, бекон и кашкавал.
Внимателно загърнете плънката с кайма отвсякъде, така че да се получат плътни топки.
Пека в йенска тава за около половин 35 минути на 200 градуса, след което настъргвам кашкавал отгоре и запичам още 5 минути.
От това количество кайма правя 6 огромни пълнени кюфтета.
Грамадните пълнени кюфтета на фурна са готови.