Крем супа от червена леща и куркума

КамелияКамелияНовак15103
29/01/2019
"Наслада с всяка лъжица топла и ароматна кремсупа от червена леща с куркума "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 419
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, морковите и чесъна на едро (после ще пасираме) в тенджера с вода, колкото да покрие зеленчуците, и слагаме да варим.

През това време си измиваме лещата и я добавяме, когато видим, че морковите са омекнали от варенето.

Варим лещата със зеленчуците до пълното ѝ омекване - тя се сварява доста по-бързо от позната кафява леща, което е около 15 минути.

Сварени продуктите дърпаме от котлона и тогава овкусяваме със зехтин, куркумата, къри, кимион, черен пипер и сол.

Пасираме супата от леща и поднасяме гореща!

Много вкусно и изключително полезна супа!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар