Крем супа от червена леща и куркума

29/01/2019
"Наслада с всяка лъжица топла и ароматна кремсупа от червена леща с куркума "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 707
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, морковите и чесъна на едро (после ще пасираме) в тенджера с вода, колкото да покрие зеленчуците, и слагаме да варим.

През това време си измиваме лещата и я добавяме, когато видим, че морковите са омекнали от варенето.

Варим лещата със зеленчуците до пълното ѝ омекване - тя се сварява доста по-бързо от позната кафява леща, което е около 15 минути.

Сварени продуктите дърпаме от котлона и тогава овкусяваме със зехтин, куркумата, къри, кимион, черен пипер и сол.

Пасираме супата от леща и поднасяме гореща!

Много вкусно и изключително полезна супа!

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар