Домашна прясна паста със зехтин и чесън

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
899
07/02/2019
"Докато не опитате прясна, домашно приготвена паста, идея нямате за какво великолепие става дума "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 893
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете 100 г брашно на плота, оформете кладенче и добавете едно яйце. Сипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото.

Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите.

Сложете прясната паста да се вари в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.

Междувременно пригответе соса Алио е олио. Загрейте 50 мл зехтин в дълбок съд.

Нарежете няколко скилидки чесън на ситно и ги запържете за кратко до омекване. Наситнете червена люта чушка и прибавете в тигана.

Отцедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, гответе за минута и свалете от котлона. Накълайте магданоз на ситно и прибавете, разбъркайте и сервирайте пастата.

На финала гарнирайте с люспи сирене Пекорино.

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар