Начин на приготвяне
Сипваме брашното в тава и правим в средата кладенче. В него сипваме солта и чукваме едно по едно яйцата, като постепенно разбъркваме с вилица от средата към края на брашното.
След като сме добавили всички яйца, започваме да размесваме с пръсти. Намазваме си ръцете с малко от зехтина и месим до гладко тесто.
Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час.
Ако разполагате с уред/машина/ за домашна паста, използвайте я за разточването и нарязването на тестото с желаната дебелина и форма, според упътването.
Ако не разполагате със специален уред, разточете на набрашнена повърхност на тънък лист и с остър нож нарежете на ивици с желаната дебелина.
Кипваме 2-3 литра вода и пускаме прясната паста вътре да се вари. Варим 15-20 минути и отцеждаме.
За соса за пастата загряваме олиото и запържваме вътре каймата до леко покафеняване. Добавяме нарязаните на дребно гъби и задушаваме още 10 минути.
Наливаме пасираните домати, намаляваме котлона и задушаваме до сгъстяване. Добавяме черния пипер, солта и босилека и отместваме от котлона.
Сосът може да се приготви успоредно с варенето на пастата, за да е готово всичко заедно.
Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса.
Сервираме чудното ястие, което ще нахрани цялото семейство!