Начин на приготвяне
За соса
Загрейте бучка масло в тиган и сотирайте манатарките заедно с нарязаните на ситно чесън и мащерка. Нарежете на ситно и къдравото зеле и го добавете в тигана. Посолете и сложете рикотата и малко вода. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти.
Пригответе пестото като пасирате в купа листата босилек, магданоза, копъра, руколата и лешниците. Овкусете със зехтин и сол на вкус.
За пастата
Отделете в купа жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците добавете брашното и 1 с.л. зехтин и разбъркайте. Омесете до гладко и еластично тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника за няколко 10 минути, за да се охлади. Кипнете тенджера с вода на котлона. Извадете тестото за пастата от хладилника и го разточете на кора с дебелина 1 мм.
Нарежете го на тънки правоъгълници и ги сварете във врящата вода за около 3-4 минути. Отцедете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте като гарнирате пастата със соса и пестото.