Начин на приготвяне
За тази вкусна паста Карбонара започнете първо с приготвянето на прясна паста от посочените продукти и 200 мл вода.
Разбърквате хубаво сместа, разточвате добре тестото, след което го оставяте 1 час във хладилника.
След като го изкарате от хладилника, намазвате го хубаво със зехтин и на малки топки го разточвате, правите го на равномерни ленти, за да влезе в машината за паста. Като направите ленти, ги намазвате с брашно малко, варят се минимално 3-4 мин.
За соса и бекон:
Беконът се запържва леко, да не прегори, преди бекона слагате в тигана 200 г масло, зехтин и сол, след като загрее, поставяте бекона да се запържи леко, след това поставяте пастата и сипвате 200 мл сметана, оставяте да къкри 2-3 мин и слагате 1 яйце отгоре, след което забърквате добре.
Не забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода.
Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!