Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна прясна паста със зехтин и чесън

Домашна прясна паста със зехтин и чесън

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Домашна прясна паста със зехтин и чесън
Снимка: Храна за Душата
12 / 14с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Докато не опитате прясна, домашно приготвена паста, идея нямате за какво великолепие става дума"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 100 г брашно на плота, оформете кладенче и добавете едно яйце. Сипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото.

Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите.

Сложете прясната паста да се вари в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.

Междувременно пригответе соса Алио е олио. Загрейте 50 мл зехтин в дълбок съд.

Нарежете няколко скилидки чесън на ситно и ги запържете за кратко до омекване. Наситнете червена люта чушка и прибавете в тигана.

Отцедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, гответе за минута и свалете от котлона. Накълайте магданоз на ситно и прибавете, разбъркайте и сервирайте пастата.

На финала гарнирайте с люспи сирене Пекорино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: