Патешко магре

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
26/03/2013
"Директно от най-изискания ресторант в Париж до вашата кухня - рецепта за сочно патешко магре - създадена да впечатлява "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 836
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 бр. патешки гърди с кожата
  • захар - към 100 г кафява
  • алкохол - 100 мл сладникав или червено вино
  • смокини - 3 - 4 бр.
  • сметана - 1 с.л. течна готварска
  • сладко - от смикони 50 г
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • розмарин - 1 клонка пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В неголяма тенджерка добавете 200 мл вода, 100 г захар, долейте алкохола и загрейте, докато се получи захарен сироп. Добавете в него смокините и сладкото от нарязаните на 3-4 парченца смокини и оставете да ври, до омекване на плодовете.

Направете леки разрези от двете страни на патешките гърди и посолете. По желание можа да поръсите и с черен пипер. Оставете го да престои за 20-тина минути. Загрейте грил тиган и изпечете патешкото по 7-8 минути от всяка страна. При обръщане подправете месото с малко розмарин.

Отцедете омекналите смокини от соса и го разбъркайте с 1 с.л. сметана и меда. Патешките гърди се режат на филии. Патешкото магре се гарнира с парченца смокини и се полива със соса.

Рейтинг

5 2
4 7
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар