Разкошна агнешка чорба

01/02/2019
"Когато имате нужда да хапнете нещо, което не само ще ви напълни корема, но и ще ви сгрее душата, опитайте тази класическа агнешка чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 327
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата178
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате агнешките дреболии до готовност. Изваждате ги и ги ги нарязвате на ситно.

В малко мазнина запържвате ситно нарязан лук, моркови и чесъна. Когато омекнат, добавяте агнешките дреболии. Овкусявате с червен пипер и джоджен, посолявате на вкус и оставяте още 2-3 минути на бавен огън.

Заливате продуктите с бульона от дреболиите и варите на тих огън за около 15 минути. Добавяте фиде и варите още 7-8 минути.

Варите агнешката чорба до готовност на фидето и застройвате с две яйца, разбити и прекарани през решетъчна лъжица или цедка.

Преди поднасяне поръсвате чорбата със ситно нарязан магданоз.

Източник: Iliana Ikonomova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар