Арабски хляб Балон

01/02/2019
"Важното е хлябът да е вкусен, а този арабски хляб Балон със сигурност е такъв "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 218
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки + захарта и маята изсипете в хлебопекарната.

Добавете 5 ч.ч. от брашното и солта. Включете на програма месене и втасване.

Постепенно поръсвайте с останалото брашно, докато тестото за арабския хляб спре да лепне по контейнера. Извадете втасалото тесто и върху набрашнен плот леко го премесете.

Разрежете на парчета колкото мандарина и върху набрашнен плот ги изтънете с точилка.

Тези плоски питки се пекат в загрята фурна на 240°C за около 5-7 минути на средна скара.

Източник: Nefes Hamit

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#227350
И за тези които нямат хлебопекара, бихте ли обяснили! Благодаря!
0
0
Габриела
Габриела
16.08.2019 20:08
Здравейте, питките надуват ли се както е показано на снимката или са плоски както пише в рецептата?
0
0