Перфектните шоколадови кексчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
01/02/2019
"Перфектните шоколадови кексчета не са вече само мечта, ето ги, ваши са, само трябва да си запишете рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 133
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са със стайна температура.

Пресейте брашното, бакпулвер, ванилията и какаото.

Разбийте яйцата със двата вида захар до хомогенна смес. Сипете олиото и прясното мляко, разбъркайте.

Сипвайте постепенно от сухите съставки към течните, като непрекъснато с бързи движения разбърквате с шпатула.

Не бъркайте продължително време, щом течните и сухите съставки се съединят, спрете разбъркването.

Във форма за мъфини сложете хартийки за печене, сипете във всяка от сместа, така че да ги покрие малко над половината. При печене ще се надигнат и има опасност, ако ги препълните, да излязат от формите.

Начупете шоколада на парченца и пуснете във всяко отделение на формата, без да ги натискате и бъркате, така парчетата шоколад ще останат отгоре.

Печете шоколадовите мъфини в загрята фурна на 170 градуса за 20 мин или до суха клечка.

Готовите кексчета извадете и охладете върху метална решетка.

От тази смес се получават 15 бр. шоколадови кексчета, стандартните форми са за 12 бр , ако ви остане от сместа, може да сложите и в купички за крем карамел.

Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
33.99 лв.
Виж ››

Запишете името си под най-красивите сладкиши, дребни сладки и домашни бисквити с комплекта от пош и форми за шприц. Безброй варианти за декориране, удобна кутия за съхранение и лесна употреба. Комплектът пош и форми за шприцоване е от нас, въображението - от вас.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар